pavel munteanu

Pronosticul meu privind rezultatele alegerilor

Suntem pe ultima sută de metri. O să încerc să fac pronosticul meu asupra rezultatelor alegerilor din or. Străşeni şi ceva localităţi de prin raion.

La 5 iunie aproximativ 10000 de străşeneni se vor prezenta la vot.
Pentru funcţia de primar, cele mai multe voturi le va obţine candidatul PCRM, Porcescu Petru. Acesta va obţine aproximativ 25%-28%. Consilierii PCRM probabil vor fi la acelaşi procent sau cu 1, 2 unităţi mai puţin.

Pe poziţia a doua se va clasa candidatul PL – Valentina Casian. Aproximativ 20%-23% din străşeneni îşi vor da votul pentru dumneaei. Însă echipa Partidului Liberal pentru funcţiile de consilieri orăşeneşti va obţine un rezultat mai slab decât cel al candidatului la primar.

Pentru poziţia a treia cred că se va da o luptă strânsă între candidatul PLDM şi cel al PD.
Petru Voloşciuc are susţinerea unei echipe orăşeneşti cât de cât numeroasă şi mai are parte de transfer de imagine de la premierul Vlad Filat. Pe de altă parte candidatul PLDM este unul foarte slab şi puţin cunoscut de străşeneni, nefiind originar din oraş.
Candidatul PDM, Popa Mihail stă mai bine la compartimentul imagine, este cunoscut de orășeni, însă atât el cât şi partidul are parte de o credibilitate mai mică.
Cred că ambii candidaţi vor obţine în jur de 1500-1700 de voturi (15%-17%).

Restul candidaţilor vor obţine câte 1%-4%. Rezultate mai bune cred că va avea actualul primar, Constantin Priguza şi candidatul independent – Ceaglei Olga.

În satele mari bătălia se va da între candidaţii celor 3 partide aflate la guvernare.
La Cojuşna actualul primar va obţine victorie cu cel puţin 60% în faţa candidatului PLDM, Şaban Alexandru.
La Lozova în turul 2 vor ieşi candidaţii PL şi PLDM. Cred că lozovenii îi vor da un vot de încredere actualului primar, Ursachi Maria.
La Sireţi iarăşi cred că va fi o luptă strânsă între candidaţii PLDM şi PL. Totuşi victoria o văd în mâinile candidatului PLDM.

Acum aştept rezultatele.


Categorised as: politică şi administraţie publică


7 Comments

 1. Sergiu (Cojusna) says:

  sper ca pronosticul tau, ce ţine de Cojuşna, sa se îndeplinescă, ba chiar mai mult de 60%, si la consilieri PLDM sa ia un procentas foarte mic!

 2. Marius says:

  La Sireti Va invinge din I tur Rebeja daca nu atunci in turul II nu are sanse, dar exista sanse din I tur pentru el.

 3. tudor says:

  In linii generale pronosticul tau se va adeveri.PL a facut o mare greseala incluzindo pe C.Nestor in lista [nu are treaba cu PL.a facut si face companie pentru pldm.este umbra lui Robu,insa nu a ratat sansa sa-si bage coada in PL.] Pacat ,ca au fost ignorate asa persoane,membri MAE,ca dna Veronica Punga,Olga Ceaglei,Taisia Culava,Ina Calin,Igor Jereghi si multi altii.
  Cam asa e situatia si in localitati.Bafta pentru PL si sa auzim de bine !

 4. giovanny says:

  Cred ca pe Priguza l-ai subestimat tare……. Pronosticul meu: Porcescu – 25-28%, Casian – 22-25%, Popa – 12-15%, Voloshiuc 12-15%, Priguza 7-10%……:)))

 5. ileana says:

  sunt de acord o 100%,in turul doi vor fi PL-PCRM,iar liderul PD nu va fi niciodata primar,va zice o prezicatoare.

 6. Alina says:

  Si cine a cistigat in Straseni? :)

 7. giovanny says:

  Hm, pronosticul meu practic s-a indeplinit…..am gresit doar la Popa Mihai, i-am dat maxim 15%, dar a luat 18% …in rest ceilalti i-am prevazut precis….:))))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>