pavel munteanu

Crăciunul sărbătorit la Străşeni acum 70 de ani

Articol din ziarul „Basarabia” din 10 ianuarie 1942.


Categorised as: istorie


2 Comments

  1. nina says:

    Minunat! Orice informaţie despre datinile pămîntenilor noştri, despre desfăşurarea activităţilor cu contribuţia bunului simţ al conducătorilor din vremuri trecute este o pagină de sfîntă istorie, o cronică de evenimente excepţionale în răbojul timpului.

  2. Lucas says:

    @Mada : Da-mi voie, rogu-te, sa incep prsoatea prin a-ti aminti faptul ca in Limba Romana, propozitiile se termina cu punct, si incep cu majuscula. Asta, daca e sa cautam barne in ochii altora. Pe de alta parte, ai cercetat vreodata corectitudinea scrisului cu “â” ? Ti-a trecut vreodata prin cap faptul ca noi, 30-istii, am invatat la scoala ceva corect gramatical, care a fost schimbat total nejustificat de niste academicieni dornici de a ramane in memoria colectiva, in urma cu foarte putini ani ( istoric vorbind) ? Ti-a trecut prin cap faptul ca suntem multi care inca mai folosim vechea scriere…tocmai in semn de protest?P.S. : si numele proprii se scriu cu majuscula. De asemenea, s-a inventat si un anume semn de punctuatie, numit “virgula”. Foloseste-l cu mare incredere, nu e greu.P.P.S. : Da, esti foarte proasta. Si ingamfata. Si dornica de a arata altora istetimea ta. Ai hainutze D&G si iPhone, corect?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>