pavel munteanu

Constantin Tănase a murit pentru a deveni nemuritor

Pe Constantin Tănase l-am citit pentru prima dată la 12- 13 ani, atunci când prin niște întâmplări frumoase, în fiecare weekend ajungeau la mine mai multe ziare de la Tipografia PRAG 3. Printre ele era și cotidianul Flux, ziar la care maestrul Tănase a activat în calitate de redactor-șef și director.
Eram captivat de cititul lor. A fost perioada în care a apărut pentru prima dată gândul să mă fac jurnalist.
În septembrie 2001, după un timp lipsă de la Flux, Constantin Tănase și echipa au fondat ziarul Timpul. Eram supărat că nu am găsit la chioșc primul număr, dar următoarele au început să fie adunate în colecție, vineri de vineri.
Editorialele lui din pagina 5 sau 7, alături de celelalte mii de pagini ale ziarului Timpul, au contribuit și au clădit în mine dragostea de Țară și de neam. Mulțumesc!

Ultima dată l-am văzut la Marșul Tricolorului din 14 septembrie 2014. Era vesel și plin de viață. Discuta cu Vlad Cubreacov, Ștefan Secăreanu și George Damian. Le-am făcut o fotografie:
Constantin Tănase
Apoi a venit vestea tragică.
„Constantin Tănase a murit pentru a deveni nemuritor”, spunea Octavian Tîcu.
tricolorul
A plecat cu Tricolorul. Dumnezeu să-l odihnească în pace.

*Tinerii Moldovei cer reînființarea Centrului Naţional de Terminologie în memoria lui Constantin Tănase.


Categorised as: Fără categorie


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>